dinsdag 28 april 2015

Nieuwe salontafel

Goedenavond!

Ik hoop dat jullie een fijnere koningsdag gehad hebben dan ik! Ik mocht namelijk het genoegen hebben om buikgriep te krijgen.. ughl. Zondag na het eten voelde ik me al niet lekker, en vroeg in de ochtend kwam het hoor.. De hele dag aan het overgeven geweest. Vandaag gaat het wel beter, in ieder geval niet meer overgegeven. Wel nog flink last van me hele lichaam, zwak en spierpijn. Dat soort dingen moeten mij altijd overkomen als ik vrij ben of als er wat te doen is! Vorig jaar mei had ik een weekje vakantie, en je raadt het al; toen lag ik de hele week plat met een nierbekkenontsteking!

Vorige week kocht ik een nieuwe salontafel. Deze heb ik vrijdagavond samen met mijn moeder opgehaald. Daarvoor hebben we wel een flinke rit moeten afleggen, namelijk van Apeldoorn naar Gasselternijveen (Drenthe). Maar ik ben er heel blij mee! Het is een oude tafel van 'Indonesisch' teak hout. Doorsnee model wat je vaak ziet in de sobere interieurs. Ik hou echt van een prachtig sober interieur, maar het moet niet zo zijn dat alles precies wordt gekopieerd uit een boekje. Deze tafel sluit perfect bij ons interieur aan, hij heeft net wat anders dan alle andere tafels. Eerst twijfelde ik er aan om hem te bewerken maar nu hij staat is mijn plaatje compleet. Kijk maar mee!

Gelukkig had ik de foto's zondag ochtend al gemaakt, want daar zou ik nu echt geen puf voor hebben!!


En zoals jullie kunnen zien is het net of er hele oude witte stukken verf opzitten. Daar zat ik dus eerst aan te twijfelen om die wat op te schuren. Maar hij gaat dus lekker zo blijven!! 

Fijne avond allemaal!
Liefs,
Mandy

vrijdag 17 april 2015

Wijntafeltje

Laatst een keer op marktplaats wezen zoeken naar die mooie robuuste wijntafeltjes.. Ik vind ze prachtig, maar erg prijzig. Tot ik een mooi exemplaar tegen kwam. Helaas wel half geverfd/afgebladerd. Het tafeltje stond bij een soort van kringloop, een hele grote hal bij iemand aan huis. Ik heb helaas geen voor foto, maar wel een foto na de eerste laag afbijt. De kleuren die erop zaten zijn hier nog goed zichtbaar.


Leuk! Rood, blauw en zilver. Als je er van houdt natuurlijk ;) Voor mij was dit dus niet zo weggelegd haha. Na een goede afbijtsessie nog flink met de schuurmachine erover heen geweest, maar er bleef nog te veel verf achter. Nog een keer goed in de afbijt gezet.. Toen was hij bijna helemaal blank. Tae blank voor hier in huis.. Ik had nog was vernis staan, flink verdunt met iets zwarte krijtverf er bij door. En dit is het resultaat; een prachtig wijntafeltje voor nog geen 30 euro!


Iedereen een fijn weekend gewenst!
Alle nieuwe volgers; welkom, leuk dat je je hebt aangemeld!

Liefs,
Mandy

zaterdag 11 april 2015

Balusterlamp en oude waterkruik

Goedenavond!

Een aantal weken geleden vond ik een prachtige lamp die hoog op mijn verlanglijstje stond via MP. Namelijk een balusterlamp! Op de tv kast had ik eerst de Leenbakker kruiklamp staan, maar vond deze toch te breed. Ik dus op google zoeken.. maar sommige lampen hebben een prijskaartje waar je u tegen zegt.. helaas. Nou is MP natuurlijk al mijn beste vriend :)) voor een leuke prijs vond ik onderstaand exemplaar via een hele leuke dame [KLIK], die ook een klein winkeltje thuis heeft.


Na nog even wat te hebben rondgekeken viel mijn oog meteen op zo'n prachtige oude metalen waterkruik, welke óók op mijn verlanglijstje stond. (ik heb een heel groot verlanglijstje :)) Ik twijfelde er eigenlijk een beetje over maar besloot hem gewoon lekker mee te nemen! En hij staat prachtig op mijn eettafel met een simpele magnolia tak erin. Kijk maar mee!


De prachtige kandelaars die ik won bij Marieke [KLIK] hebben een plekje gekregen naast de asparagus plant in de badkamer. Die zal ik jullie de volgende keer laten zien! Volgende maand gaan we ook vouwgordijnen bestellen voor op de slaapkamer, en die krijgt dan hopelijk ook zo snel mogelijk een kalkverfje op de muren! Heb er nu al helemaal zin in na de metamorfose van de logeerkamer. In juni ben ik een weekje vrij, dus wie weet dan ;)

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend!
Liefs,
Mandy

donderdag 2 april 2015

Uitslag Give away

Dag dames!

Een dag eerder dan ik eigenlijk had gezegd.. normaal gesproken ben ik vrij op vrijdag, maar deze week op donderdag i.v.m. pasen. En om jullie dan in spanning te laten zitten tot s'avonds laat heb ik besloten vandaag de uitslag van de give away te doen! 

Mijn plan was om het gewoon via internet te doen, maar ik vond het eigenlijk net zo leuk om al jullie namen op te schrijven en dan ouderwets een papiertje eruit te vissen! Kijk maar mee;


Alle namen opschrijven..

Briefjes opvouwen :)

Alles door elkaar husselen

Het magische briefje eruit pakken ;)


En de winnaar is;Gefeliciteerd Patricia! Wil je mij een mailtje sturen met je gegevens? 
Dan komen ze zo snel mogelijk jouw kant op!

++++++

Ondertussen heb ik alweer een paar hele leuke aankopen gedaan voor in huis, deze ga ik jullie aankomende week ook laten zien!

Liefs,
Mandy