vrijdag 18 maart 2016

Vakantie vol kalken

Goedemiddag :)!

Deze week heb een week vakantie van het werk (gaat zo snel voorbij:(  ). En wellicht is het jullie niet ontgaan dat ik de woonkamer zou gaan verven. Een tijd terug begonnen met de hal als voorproefje voor de kleur. Gelukkig viel deze erg in de smaak (ook bij vriendlief ) en ben ik maandag aan de woonkamer begonnen. Ik bestelde een grote 5 liter pot zodat ik niet tekort zou komen; nou dat is gelukt hoor! Ik heb nog meer als de helft over, geen idee hoe ik dat gedaan heb!! Maar dit kan ik zeer goed gebruiken want een stuk van het trapgat naar zolder moet nog, want deze moeten mee gestuct worden als de zolder wordt gedaan. Dat scheelt dan wel weer!

Ik heb gebruik gemaakt van de kleur River Silt van P&O. Voor de verwarmingen heb ik de lak besteld in dezelfde kleur. Deze week wel iets af maar ik had nog zwarte lak staan, deze heb ik iets vermengd. Dus je ziet gelukkig nauwelijks verschil meer!

Ik denk dat veel van jullie het resultaat al wel via Instagram hebben gezien, maar bij deze ook nog even met wat betere foto's :)De nieuwe kast die ik alvast op de toekomst verfde (anders blijf je aan het verven he, ahahah!) staat er super mooi bij!  Ook het lampenkapje misstaat niet (ja ook op de toekomstige kleur gekocht :))


Ook weer een paar nieuwe bloemetjes in huis gehaald aangezien die vorige het nog niet eens een week hebben volgehouden. Ik koop dus ook geen bloemen meer bij de Intra tuin.. Nu bij een plaatselijk bloemistje wat leuks gehaald :)
 

Na het verven heb ik de eethoek eens omgedraaid , het lijkt meer open te zijn zo. En het nodigt nu echt uit om daar te gaan zitten haha! Let vooral niet op de lampen, deze moeten nog weg.. Ik wil graag een industriele spot erboven! Dat maakt het denk ik nog net wat ruimtelijker.
 


Het volgende project zal denk ik de zolder zijn. Als dit eenmaal gestuct is lekker verven en de berging aftimmeren. Geduld!

Een fijn weekend gewenst!!
Liefs,
Mandy

zaterdag 5 maart 2016

Bloemengekte

Ja jullie lezen het goed, BLOEMENGEKTE!
Eigenlijk vind ik bloemen en planten afschuwelijk in mijn interieur (op uitzonderingen na dan natuurlijk, maar die kennen we denk ik allemaal wel ;)) Maar ik was van de week bij een Intratuin en daar hadden ze overal vazen gedecoreerd met (weliswaar nep) bloemen, heel veel verschillende soorten bij elkaar in. Doet me denken aan van die prachtige landelijke veldbloemboeketten. 
Ik had er helemaal zin in om een beetje kleur naar binnen te harken hier ;) Op naar de winkel voor een paar mooie bloemen!

Gewoon stoer in een oude nepalese pot, maar vind dan maar eens een passend gevaarte wat er in kan voor het water want die potten zelf zijn natuurlijk zo lek als een mandje!! Ergens bovenin de kast een mooi glazen exemplaar gevonden die er op een centimeter na perfect in past! en dan mooi de bloemetjes erin zetten :)

Schaal die op tafel stond weer op de plek van de kruik gezet, deze stond op de tv kast.
Nog een paar eitjes tevoorschijn gehaald en erbij gedaan. Ik vind het lenteproof hoor ;) Jammer dat de bloemen waarschijnlijk maar krap een week staan ;P 


Vandaag ook verf voor de woonkamer besteld, deze ga ik niet aankomende week , maar die week erna verven! Ook boven komen we steeds een stukje verder met de zolder. Alle elektra is getrokken, kozijn geplaatst om de wasruimte af te schermen en een kant van de slaapkamer is volledig betimmerd. Gelukkig ben ik niet de enige die verkeerd boord (met de tafelpoot;)) maar hij dus ook waardoor er een gat in een van de elektra buizen is gesmolten en dus volledig vervangen moet worden hihihih (ja sorry ik moest er wel om lachen eigenlijk) . Maar als dat allemaal klaar is kan de andere kant afgetimmerd worden! Het stucwerk komt steeds dichterbij, wat dus betekend dat ik ook mooi kan gaan verven (uiteraard mijn favoriete deel hahaha)

Waarschijnlijk zal de volgende post over de muren gaan, hoop dat dit beter gaat dan in de hal aangezien het wel ook dezelfde kleur is.. Ben benieuwd!

Ik wens iedereen een fijn weekend.
Liefs,
mandy