woensdag 22 februari 2017

Kleur

Hallo lieve mensen!

Iets wat al een tijdje op de planning stond; het uiterlijk van mijn blog veranderen! Misschien zijn de kleuren wat naar mijn hoofd gestegen, maar ik vind het wel weer lekker fris zo! 

Een tijd geleden zag ik bij de Xenos een paar mooie verwassen rode kussens liggen. In de winkel twijfelde ik zo dat ik ze niet heb gekocht. Eenmaal thuis heb ik ze toch maar online besteld. Maar goed, dan heb je dus 2 rode kussens in een huis met alleen maar bruin/grijs/zwart tinten. De kleur vond ik erg leuk, maar ook wel erg eenzaam. Nu het voorjaar wordt kunnen we wel weer wat bloemetjes in huis halen om het wat op te vrolijken. Ik ben dus ook maar aan de tulpjes gegaan in een mooie bijpassende kleur! 
Deze keer geen uitgebreide post, ik moet namelijk nog flink aan de poets in huis! Ik wens jullie allemaal nog een fijne week !
Liefs,
Mandyzaterdag 4 februari 2017

DIY: Voorjaarstoef

Hi!

In mijn vorige post had ik een paar sfeerfoto's beloofd! Ik maakte ondertussen een mooie voorjaarstoef voor in huis en kon het niet laten om deze met jullie te delen! Deze keer is de Do It Yourself wat makkelijker!

Wat heb je nodig?
+ Takken - Ik maak gebruik van Eucalyptus, tijm en takken die ik kocht bij de bloemist (geen idee welke ;))
+ Touw of ijzerdraad
+ Linnen lint
+ Snoeischaar
+ lange sateprikkers
+ Voorjaarsbollen - Ik maak gebruik van hyacint bollen.Stap 1:
Hoe langer je takken, hoe groter je toef natuurlijk! Als je de toef wilt ophangen kan hij best wat groter gemaakt worden, maar wil je hem neerleggen zou ik hem enigszins compact houden! Wij hebben zelf niet een al te grote tafel, dus het moet natuurlijk wel in verhouding zijn :)
Ik heb alle takken eerst op maat geknipt .


Stap 2:
Zelf vind ik een nonchalante toef erg leuk. Dit kun je doen door om en om takken te pakken. Dus eerst wat takken zoals op de bovenste foto, dan wat eucalyptus en dan wat tijm. Zorg ervoor dat de onderkant van de toef van langer is en eindig met wat kortere stukken. Zo kun je mooi 'in' de toef kijken als je hem ophangt en neerlegt. Op onderstaande foto kun je zien dat het gemixt wordt.


Stap 3:
Ga zo door tot alle takken op zijn en je een mooie compacte bos krijgt. Ben je niet tevreden? probeer dan wat takken naar binnen te trekken, hierdoor kun je een compacte bos creëren. Als je dit gedaan hebt kun je hem afbinden met een stoer touw aan de onderkant. Als je een knoop legt moet je er voor zorgen dat je aan het uiteinde zeker een centimeter of 10/15 overhoudt. Met de andere kant van het draad (het lange stuk) draai je een paar keer stevig om de bos heen. Daarna kun je deze vastknopen aan het stukje die je hebt overgelaten aan de voorkant van het touw. Ik had zelf geen stoer touw in huis dus heb gewoon normaal touw gebruikt, daarna doe ik er een stoer linnen lint omheen. Stap 4:
Knip alle takken aan de onderkant mooi op 1 lengte af. Dit zorgt er voor dat het een nette bos wordt.
Ik heb ook meteen het stoere lint er omheen geknoopt.


Stap 5:
Als laatste ga je de bolletjes erin maken. Haal ze uit het potje en schud de aarde er goed af. Ik heb ook bijna alle wortels eraf gehaald. Ik wilde de bolletjes graag met ijzerdraad vast maken maar helaas was dit niet stevig genoeg. Ik heb lange saté prikkers gepakt en de bolletjes erop gezet.Steek ze tussen de toef en klaar! ik heb ervoor gekozen om er 3 bolletjes in te doen, want ze zijn best groot. je zou er eventueel ook meerdere in kunnen doen, of kleinere uiteraard! Of bijvoorbeeld 1 grote amaryllis bol. Je kunt er zo veel kanten mee op! ook qua takken natuurlijk! 

Dan is dit het eind resultaat:Ook stoer in een trog!


Ik verhuisde het dienblad een keer naar de eettafel en de grote kruik weer op de kast.En op de salontafel weer een nieuw hoekje!


Mochten jullie geïnspireerd raken; heel veel plezier met het maken van je eigen toef! 
Bij vragen mogen jullie altijd mailen!

Ik wens jullie allemaal een fijn weekend.

Liefs,
Mandy